Consells per millorar l’expressió oral en qualsevol llengua!

  1. Troba gent amb qui practicar: ja siguin nadius o no, una de les formes més efectives per millorar parlant un idioma és tenint converses reals. Ja siguin intercanvis lingüístics, converses per Skype, grups de conversa, així et llences a la piscina definitivament!
  2. Escolta la ‘cantarella’ de la llengua que vols aprendre: No volem dir la cançó, sinó la forma en que s’entona, es pronuncia, com acaben i comencen les frases…
  3. Calma’t! No t’estressis, vés poc a poc i fes-te entendre.
  4. Grava’t i escolta’t. Agafa un llibre en l’idioma que vols millorar i grava’t llegint-lo en veu alta. Milloraràs la comprensió lectora i l’expressió oral al mateix temps!
  5. Posa’t en situacions en què puguin parlar aquesta llengua. Viatja, o fins i tot, ves a una ciutat on hi hagi prou turisme i quan et parlin, ja sigui a comerços o pel carrer, practica sense por!
  6. Practica a casa! Potser el més important.Si no hi tens ningú qui et pugui entendre, parla sol, narra el que fas o el que penses. Potser et prenen per boig si t’enxampen, però es la millor forma de naturalitzar un idioma que estàs aprenent. Un cop t’hi posis, ja no hi haurà qui et pari!
Font: wikihow